Kerstgerechten van de Landstraat

Winkelen voor de feestdagen doe je het liefst lokaal én bij de specialist. Bij Landstraat Versstraat vind je alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk kerstfeest, van ingrediënten van topkwaliteit tot verfijnde culinaire creaties, die er net zo prachtig uitzien als ze smaken. Gerechten die mede mogelijk zijn gemaakt door de samenwerking met lokaal culinair wonder ‘Geert Kookt‘. Laat je inspireren door de luxe presentatie en de uitzonderlijke smaak van de gerechten en diens producten. 

Voorgerechten

Coquille

Een mooi gebalanceerd voorgerecht waar verschillende nootachtige en zoete smaken elkaar ontmoeten.

Haal je ingrediënten bij:

Paprikasoep

Begin je kerstavond met deze fluweelzachte soep van in de oven gegrilde puntpaprika, zoete aardappel en lichtpittige feta.

Haal je ingrediënten bij:

Steak Tartare

Een heerlijke starter voor je kerstdiner. Feestelijk opgemaakt met een kwarteleitje, fris-zoete balsamico stroop, toastjes en krokante parmezaanse kaas.

Haal je ingrediënten bij:

Hoofdgerechten

Eendenborst

Een supercombinatie met de fluweelzachte rode portsaus en de morilles. Het zoetje van de saus sluit mooi aan op de smaak van de pastinaak. De gebakken en in fond gesmoorde witlof geeft een heerlijk contrast door zijn frisse smaak.

Haal je ingrediënten bij:

Heilbot

Een heerlijk hoofdgerecht met heilbot en de zacht-frisse smaak van beurre blanc.
Met een lichtzoete tegenhanger van pastinaak-aardappel crème. Bovendien ben je met de romanesco – die opvallende gelijkenissen toont met een kerstboom helemaal in stijl!

Haal je ingrediënten bij:

Risotto

Een prachtig vegetarisch hoofdgerecht met verfijnde smaken en vol met umami. De keuze voor welke paddenstoelen is persoonlijk. Echt een onvergetelijke indruk maken? Voeg er dan verse truffel aan toe. Maar met truffelolie is het ook al subliem!

Haal je ingrediënten bij:

Nagerechten

Amandelslof

Een eenvoudig te bereiden nagerecht met heerlijke smaken en texturen.
De heerlijke amandelbodem met het romige van de mascarpone. Gecombineerd met de zacht-zoete mango en frisse bite van de granaatappel pitjes.

Haal je ingrediënten bij:

Macarons

Met dit nagerecht pak je gegarandeerd feestelijk uit! En toch is het een supersimpel te maken gerecht, waar veel smaken en texturen elkaar ontmoeten.

Haal je ingrediënten bij:

Pavlova

Een feestelijke afsluiter met een klein tropisch randje, als mooi contrast. De merenguebodem haal je kant-en-klaar. Je hoeft ‘m alleen maar te vullen met hangop, fruit en kokosrasp.
Een Ticket to the Tropics in winterse tijden!

Haal je ingrediënten bij: